HTML

NetHarsona

A Kürt Akadémia NET-WORKS képzéséről a hallgatóktól és minden ami a Közösségi Médiával kapcsolatos. ( Facebook / Twitter / Linkedin / … )

Friss topikok

  • Bánki Tamás | DrLinkedin.hu: Bár a fentiekkel minddel egyetértek, de az nem tudom, hogy miért ilyen nem szép Linkedin URL-je va... (2012.02.23. 20:04) A messziről jött ember
  • Bánki Tamás | DrLinkedin.hu: @Boribaba: Szerintem lesz nekem még 30 bejegyzésem, ami lenyomja ezt. (2012.01.23. 19:31) Kabátlopásba keveredtem
  • Repus: Nagyon tetszik a "netharsona" név! Jó választás! (2011.12.09. 21:40) Bevezetés

Akárhonnan nézzük-ACTIVE VISION BUSINESS-Milyen a jó informatikus?

2011.12.29. 08:44 ztar

 

Ezek a címszavak, de a lényeg nem csak ebben van. A Kürt Akadémia Online-Networks december 16-i előadása kicsit zökkenve indult. Forgalmi dugók miatt pár perccel később kezdtünk, hogy lehetőleg mindenkit meg tudjunk várni. A napirendet nem ismertük pontosan, kimentünk egy „uccsó” cigire, amihez csatlakozott hozzánk csoporttársunk Anton Kovach. Elárulta, hogy ő lesz az első előadó, s kicsit feszengve hozzátette, hogy ő nem egy profi előadó, ezért kérte, hogy interaktivitásunkkal segítsük a prezi sikerét. Ezt meg is ígértük Rákóczi Feri barátommal, aztán menetközben kiderült, hogy erre abszolút semmi szükség nincs. Eddig se „amatőr” előadókkal volt szerencsénk találkozni, de Anton stílusa, mondanivalója, összeszedett, informatív előadása ugyanolyan profi volt, mint bármelyik eddigi. Túl a mesébe illő (legkisebb királyfi szerencsepróbálása) személyes karriertörténetén, - szívem szerint főleg erről írnék, de akkor nem marad hely másra,- ezért a hivatkozás itt:
 
Feltétlenül olvassátok el Kovach Anton mintaértékű „ars poetica”-ját:
a kapcsolódó sajtóanyagokkal együtt:
 
Nem tudom megállni, hogy ne idézzek a kapcsolódó cikkből:
 
„Kovach Anton élete filmre kívánkozik. Az Active Vision tulajdonos-ügyvezetője ugyan magyar származású, de tizenhét éves koráig nem beszélt magyarul. Művészeti pályáról álmodott, de végül a Budapesti Műszaki Egyetemen kötött ki, ahol elsőévesen megnyerte a TDK-t. De nem lett szobatudós, már az egyetemi évek alatt szoftverfejlesztő vállalkozást működtetett. Közben megálmodott egy olyan webes keretrendszert, amellyel referencia nélkül meghódította a legnagyobb magyar vállalatokat.”
 
Amiről pedig Anton előadásában szó volt:
  • Milyen a jó informatikus?
  • ABC módszertan, ami (többek között) arra is jó, hogy prognosztizáld, mikor fog felmondani a munkatársad. Ráadásul ezt a mátrixot az ügyféllel is megosztják.
  • Modellezés gyakorlatias nézőpontból, minden szempont figyelembevételével.
  • Modellezési gyakorlat, hogy értsd is miről beszélek.
  • Következtés: akárhonnan nézzük, minden szempont egyszerre IGAZ.
  • És még volt sluszpoén: klasszikus projekt szemlélet.
  • Következtetés: A folyamatos változáskövetés merev rendszereknél óriási költség!!!
  • A rugalmas (agilis) megközelítés az egyetlen járható út.
 
Megtudhattuk a jó kapcsolat titkait is, üzleti felhasználó és az informatikus között, aminek fő jellemzői:
  • Tudatosság
  • Odafigyelés
  • Kedveskedés
  • Meglepetés
  • Közös programok
  • Kommunikáció
 
Az eredmények és a tények (idézet a honlapról):
 
„[2011. október] A leggyorsabban növekvő magyar technológiai vállalatként került fel az Active Vision az idei Deloitte „Fast 50” lista 19. helyére, öt év alatt elért 761 százalékos bővülésével. Az idén már tizenkettedik alkalommal meghirdetett, a leggyorsabban növekvő közép- és kelet-európai technológiai vállalatokat összegyűjtő Deloitte Fast 50 listára idén 6 hazai cég került fel. 
 
Ahhoz, hogy egy társaság felkerülhessen az összesített Fast 50 ranglistára, számos feltételnek meg kell felelnie. 2006 és 2010 között minden évben legalább 50 000 eurós éves árbevételt kellett produkálnia, székhelyének valamely közép-európai országban kell lennie, saját fejlesztésű technológiát kell alkalmaznia, vagy jelentős összegeket kell költenie kutatás-fejlesztési tevékenységre, továbbá tulajdonosi szerkezetében nem szerepelhetnek stratégiai jelentőségű vállalatok többségi tulajdonban lévő leányvállalatai.
 
Kovach Anton, az Active Vision alapító-tulajdonosa az eredmény kapcsán kiemelte: rendkívül büszke arra, hogy a tavalyi 3. helyezés után az Active Vision idén ismét tovább tudta javítani a helyezését, és a leggyorsabban növekvő hazai IT vállalatként került ismét a rangos listára.”

Zárszóként: Úgy gondolom, mi pedig méltán lehetünk büszkék Antonra és csapatára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netharsona.blog.hu/api/trackback/id/tr863503580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása