HTML

NetHarsona

A Kürt Akadémia NET-WORKS képzéséről a hallgatóktól és minden ami a Közösségi Médiával kapcsolatos. ( Facebook / Twitter / Linkedin / … )

Friss topikok

  • Bánki Tamás | DrLinkedin.hu: Bár a fentiekkel minddel egyetértek, de az nem tudom, hogy miért ilyen nem szép Linkedin URL-je va... (2012.02.23. 20:04) A messziről jött ember
  • Bánki Tamás | DrLinkedin.hu: @Boribaba: Szerintem lesz nekem még 30 bejegyzésem, ami lenyomja ezt. (2012.01.23. 19:31) Kabátlopásba keveredtem
  • Repus: Nagyon tetszik a "netharsona" név! Jó választás! (2011.12.09. 21:40) Bevezetés

Wikimarketing és geolokáció

2012.01.16. 14:31 ztar

Véget ért a” téli szünet”. Valószínűleg nem egyedül, alig vártam a januári első képzési napot.

Csalódni most sem kellett, nagyon izgalmas előadásokat hallottunk és nagyon sok új információval gazdagodtunk, ráadásul egyre inkább a gyakorlati irányba terelődtek az ismeretek.
 
A két előadó (mindenképpen szeretném elkerülni azt a látszatot, hogy csak azokról írok, akivel előadás előtt a teraszon együtt cigizünk, tehát következzen a teljes délután krónikája:
 















 

 

http://mediapedia.hu/soos-gergely  
Head of Creative and Social at Fastbridge Hungary
(Mediabrands)
 
 
Neo Interactive alapító-ügyvezető:

 

 


 

Az előadók tudásuk és többéves tapasztalatuk csak kis szeletét oszthatták meg az időkorlát miatt, ezért gondolom hasznosnak a fent megadott háttérinformációkat.
Csak címszavakban az elhangzottakról:
1.Wikimarketing (Soós Gergely)
 
A Wikipédiát és klónjait eddig is használtuk, de főleg statikus információszerzésre. Gergő logikusan bemutatta - látogatottsági adatok és tartalomfogyasztási szokások elemzését is megosztva velünk - hogyan lehet ennek a szegmensnek a népszerűségét kiaknázni a hirdetők, ha nem is direktben, mert a Wikipédia felületein hirdetések nem helyezhetőek el.
 
Készíthetünk pl. saját wiki-t az alábbi hozzáadott értékekkel:
  • Felhasználóbarátabb felület (Wikipédiánál)
  • PR, márkázási és reklámozási lehetőségek
  • Linképítésre (SEO) használható
  • Szakmai moderáció
  • Körülhatárolt (niche) tematika köré épül, lehetőség long-tail tartalmakra
  • Tudunk jó tartalommal forgalmat generálni („vadiúj” szlogen: „Content is KING”J)
 
Miért is jó ez a hirdetőnek?
  • A keresőből becsatornázott forgalom továbbterelése a hirdető oldalára.
  • A konkurensekre történő keresés lefölözése.
  • Hiteles, hozzáértő márka felépítése.
  • A hirdető saját weboldalának Google helyezése is folyamatosan javul.
A név maga a hawaii wiki wiki kifejezésből ered, ami „fürgét” vagy „nagyon gyorsat” jelent. A Honolulu Repülőtéren a terminálok közötti járatokat nevezik Wiki Wiki Busnak, azt szándékozván jelezni, hogy e járatok gyorsan közlekednek. Szálljunk fel rá minél előbb, minél többen.J
2.Geolokáció (Koronics Krisztián)
Ez a cím még az előzőnél is durvábban hangzott, no lássuk mit takarJ
Nagyon izgalmas volt a téma, sajnos a blog műfajánál fogva nem igazán támogatja a vizuális megjelenítést, de megpróbálom írásban „láttatni”, amit képben itt nem lehet megjeleníteni.
 
A geolokáció definíciója: egy tárgy valóságban való földrajzi pozíciójának beazonosítása.
 
Kicsit bővebben: A mobiltechnológiák fejlődése nyomán ma már nem csak az internetet, de vele együtt a GPS-t is zsebünkben hordjuk. A geolokáció pontos meghatározásának lehetősége a közösségi szolgáltatások területén is új irányokat és új üzleti modelleket nyitott.
Mindez komolyabb innováció nélkül mégsem lenne elegendő ahhoz, hogy a geolokációt komoly lehetőségeket rejtő, új netes irányzatként értékeljük. Ehhez még szükség volt egy működőképes - vagy legalábbis, komoly reményekkel kecsegtető - üzleti modellre, amely természetesen mi másra épülhetne, mint a social networkingre.
 
Krisztián rámutatott néhány alapvetésre:
·        A hely határozza meg viselkedésemet
·        Azonosíthatóak akarunk lenni
·        Egy kis történelem (Az I. világháború lövészárkától a 2001-es WTC merényletig)
·        De miért érdekes mindez?
 
A jövő:
·        Geosocial networking
·        Akkor hova is csekkoljunk? (Zavarba ejtő a választás sokasága)
·        És a krém...mi más, mint a foursquare
·        ...és ne felejts el becsekkolni! :)
3.Gyakorlat (by Végvári Imi):
„Van egy éttermed. Meghirdettél egy olyan akciót, ami egy hétig tart - és a lényege, hogy az a vendéged, aki menüt fogyaszt ebédre és becsekkol Foursquare-en hozzád, kap egy ingyen menüt is, ha partnerrel érkezett az éttermedbe. Az akció első napján, 12.00-kor tele van az étterem. Ráadásul kint, a decemberi hidegben óriási sor kígyózik kint. Az éttermed Foursquare és Facebook oldalán elkezdenek megjelenni a negatív kommentek. Mi az az első három dolog amit teszel? Írd be itt kommentben!”
Erre rövid időn belül 27 komment érkezett, szívem szerint idézném mindegyiket, de hely- hiány miatt ezt most kihagyom, itt olvashatóak (bár ez zárt csoportL):


 

 

 

 


  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netharsona.blog.hu/api/trackback/id/tr803555428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása